вівторок, 22 листопада 2016 р.

Група інспекторів ДІІ "Правила безпеки"

  Інтернет приваблює користувача, і нерідко він годинами мандрує мережею, отримуючи нову інформацію, знайомства, нові іграшки та розваги. Разом з тим, Інтернет є тим середовищем, де поширюється нелегальна продукція і послуги, які є небезпечними для багатьох людей, особливо для дітей та молоді. Інтернет-простір надає можливості видавати себе, м'яко кажучи, не за того, ким ти є насправді. З однієї сторони це дуже добре, тому що певні рамки розвитку особистості стрімко розширюються і можна досягати успіхів в будь-якій сфері. З іншого боку багато хто зловживає цим і старається різними хитрощами обманути співбесідника і заволодіти різною особистою інформацією, а то й коштами. Також в світовій мережі є велика кількість інформації, яка є або непристойна або антиморальна.

Крім дорожніх знаків, які допомагають водіям і пішоходам існують ще певні правила, яких також повинні дотримуватися усі учасники дорожнього руху. 
На дорогах рух здійснюється автомобілями, а в Інтернеті "автомобілем", яким ми подорожуємо і переглядаємо веб-сторінки, - є браузер.
Отож ваше завдання підготувати інформаційний буклет з основними правилами, якими повинен керуватися користувач для того, щоб убезпечити себе у віртуальному світі Інтернету.
Ваша група повинна відповісти на головне питання веб-квесту: 
"Якою має бути поведінка в мережі? Що можу і чого не потрібно робити у віртуальному світі?"
Джерела для пошуку: